Azərbaycan Respublikası Kənd Təsərrüfatı Nazirliyinin Meyvəçilik və Çayçılıq Elmi-Tədqiqat İnstitutu
Laborator xidmətlər
İn vitro
Laboratoriya şəraitində meyvə bitkilərinin İn vitro üsulla çoxaldılması
Ting istehsalı
Torpaq iqlim şəraitinin meyvə bitkilərinə mənfi və müsbət təsirinin öyrənilməsi, meyvə bağının salınmasının plaşlaşdırılması, bağ əkilən zaman meyvə ağaclarının kök sisteminin göbələk xəstəliklərindən mühafizəsi və tingin optimal əkilmə qaydasının öyrədilməsi
Torpaq Analizi
Torpaqda olan makro və mikro qida elementlərinin laboratoriya şəraitində aşkar edilməsi.
Aflatoksin analizi
Fındıq meyvəsində Aflatoksin analizi
ELİSA analizi
Bitkilərdə virusların aşkar edilməsi
Emal və Saxlanma
Meyvə giləmeyvə sortlarınınkimyəvi-texnoloji cəhətdən testləndirilməsi
Bitki mühafizəsi
Bitki xəstəliklərinin diaqnozu (xarici əlamətlərin məcmusuna görə xəstəliyin tanınması), sirayətlənmə səviyyələrinin MБС-9 binokulyar, lupa, eləcə də digər texniki vasitənin köməkliyi ilə təyini və patologiyalar əleyhinə tədbirlərin görülməsi
Seleksiya
Xəstəlik və zərərvericilərə qarşı davamlı yeni seleksiya alma sortlarının artırılması