Məsləhət xidməti

Azərbaycan Respublikası Kənd Təsərrüfatı Nazirliyinin Meyvəçilik və Çayçılıq Elmi-Tədqiqat İnstitutu

Laborator xidmətlər

İn vitro

Laboratoriya şəraitində meyvə bitkilərinin İn vitro üsulla çoxaldılması






Ting istehsalı

Torpaq iqlim şəraitinin meyvə bitkilərinə mənfi və müsbət təsirinin öyrənilməsi, meyvə bağının salınmasının plaşlaşdırılması, bağ əkilən zaman meyvə ağaclarının kök sisteminin göbələk xəstəliklərindən mühafizəsi və tingin optimal əkilmə qaydasının öyrədilməsi

Torpaq Analizi

Torpaqda olan makro və mikro qida elementlərinin laboratoriya şəraitində aşkar edilməsi.






Aflatoksin analizi

Fındıq meyvəsində Aflatoksin analizi


ELİSA analizi

Bitkilərdə virusların aşkar edilməsi


Emal və Saxlanma

Meyvə giləmeyvə sortlarının  kimyəvi-texnoloji cəhətdən testləndirilməsi

Bitki mühafizəsi

Bitki xəstəliklərinin diaqnozu (xarici əlamətlərin məcmusuna görə xəstəliyin tanınması),  sirayətlənmə səviyyələrinin MБС-9 binokulyar, lupa, eləcə də digər  texniki vasitənin köməkliyi ilə  təyini və patologiyalar əleyhinə tədbirlərin görülməsi

Seleksiya

Xəstəlik və zərərvericilərə qarşı davamlı yeni seleksiya alma sortlarının artırılması